Pasta kanapkowa z fasoli i suszonych pomidorów

Znudziły Ci się kanapki z szynką i serem na śniadanie? Szukasz pomysłu na coś nowego, szybkiego i fantastycznego w smaku? Proszę bardzo – pasta z białej fasoli i suszonych pomidorów. Banalna w wykonaniu, a smak i zapach przenoszą na plaże słonecznej Italii. Pychota!

Składniki:

  • puszka białej fasoli,
  • 1/3 słoiczka suszonych pomidorów,
  • łyżeczka pestek dyni,
  • bazylia, oregano, sól i pieprz,
  • ziarna słonecznika do posypania.

Fasolę i suszone pomidory rozdrabniamy blenderem na gładką masę. Doprawiamy bazylią i oregano oraz solą i pieprzem. Gotowe. Tak przygotowana pasta świetnie sprawdza się nie tylko na kanapkach, ale i jako nadzienie do naleśników, które można zabrać na piknik. Doskonale smakuje także podana na waflach ryżowych i udekorowana listkami bazylii.

Smacznego!

IMG_8987

IMG_8977

IMG_8988