Kokosowe ciasteczka, idealne na święta

Kolejne ciasteczka z przepiśnika mojej mamy. Nie ma bez nich świąt. Nie i już!

SKŁADNIKI:

  • 125 g mąki pszennej,
  • 125 g masła,
  • 100 g cukru,
  • 75 g mąki ziemniaczanej,
  • 1 cukier waniliowy,
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1 jajko,
  • 100 g wiórek kokosowych.

+ wiórki kokosowe.

WYKONANIE:

Z podanych składników zagniatamy ciasto i wyrabiamy z niego niewielkie kulki, które obtaczamy w wiórkach kokosowych. Ciasteczka pieczemy na blaszce wyłożonej papierem w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 15 – 20 minut, do zarumienienia.

Smacznego!

 

img_8113

img_8112

img_8110

img_8109

img_8108

Hej, pobierz DARMOWY ebook kanapkowy!

TUTAJ

Ponad 20 przepisów na pyszne śniadania, lunch, w trasę i do szkoły!

Jeśli spodobał Ci się ten tekst, UDOSTĘPNIJ go proszę
– skoro podoba się Tobie, może spodoba się też Twoim znajomym?

Jeśli chcesz być na bieżąco z tym, co się u nas dzieje – na FACEBOOKU codziennie rozdaje mnóstwo dobrej energii i humoru! Dołącz do nas – pijemy kawę, śmiejemy się,
dyskutujemy, rozwiązujemy problemy, wzruszamy się!

Jeśli chcesz się pośmiać, zmotywować i przekonać, że pyszne jedzenie pachnie nawet przez ekran – dołącz do mnie na INSTAGRAMIE! Czekają tutaj na Ciebie nie tylko piękne zdjęcia, ale i życiowe historie na Instastories!
Czekam na Ciebie!