Wyjątkowo ładnie się prezentują, a jak smakują! Pycha!
SKŁADNIKI:
- 250 g mąki pszennej,
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia,
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 100 g drobnego cukru,
- 100 g masła,
- 1 duże jajko lub małe jajko i dodatkowe białko.
+ gorzka czekolada, łyżka masła i połówki orzechów włoskich.
WYKONANIE:
Z podanych składników zagniatamy ciasto, formujemy kulę, owijamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na przynajmniej pół godziny.
Ciasto cienko rozwałkowujemy, wyciskamy ciasteczka i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Gorzką czekoladę rozpuszczamy z łyżeczką masła w kąpieli wodnej lub w mikrofalówce. Łyżeczkę czekolady rozsmarowujemy na ciasteczku i dekorujemy połówką orzecha włoskiego.
Smacznego!