Rożki orzechowe. Świąteczny must have!

W tym roku dodałam do nich… masło orzechowe! Kurcze, to było genialne posunięcie, bo ciasteczka smakują jeszcze lepiej – a byłam pewna, że już lepiej nie mogą 🙂 Wypróbujcie z masłem orzechowy i bez niego, i same zdecydujcie, które są smaczniejsze!

Składniki:

– 200 g masła plus łyżka masła orzechowego,
– 75 g cukru,
– 300 g mąki,
– 100 g rozdrobnionych orzechów włoskich.

Wykonanie:

1. Z podanych składników zagniatamy ciasto.
2. Formujemy rogaliki i układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
3. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, opcja góra-dół.
4. Rozpuszczamy gorzką czekoladę – pół tabliczki z łyżeczką masła. Można rozpuścić w kąpieli wodnej, na kuchence lub w mikrofalówce. Można też zrobić tradycyjną polewę czekoladową. Wystudzone rożki moczymy w czekoladzie i odkładamy do wystudzenia na papier.

ZAPRASZAM NA ŚWIĄTECZNE ROZDANIE
na IG i FB!
Regulamin rozdania tutaj.