Koreczki to obowiązkowy element każdego przyjęcia. Wersja, którą Wam dziś proponuję to połączenie naleśników i lekkich dodatków. Fajnie wyglądają, dobrze smakują – czego chcieć więcej?
PRZEPIS
Naleśniki:
– jajko,
– szklanka mleka,
– szklanka mąki,
– ¼ szklanki wody gazowanej,
– pół łyżeczki soli,
– 2 łyżki oliwy.
Z podanych składników przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.
Nadzienie:
– serek chrzanowy almette,
– szynka drobiowa,
– sałata lodowa.
Przygotowanie:
Naleśnika smarujemy serkiem. Nakładamy na niego sałatę i szynkę – ciasno rolujemy. Rulonik kroimy na centymetrowe kawałeczki i nabijamy je na wykałaczkę do szaszłyków.
Takie koreczki robiłam też z innymi nadzieniami np. z serkiem i pieczarkami.
Smacznego 🙂