Koreczki z serkiem chrzanowym

Koreczki to obowiązkowy element każdego przyjęcia. Wersja, którą Wam dziś proponuję to połączenie naleśników i lekkich dodatków. Fajnie wyglądają, dobrze smakują – czego chcieć więcej?

PRZEPIS 

Naleśniki:

– jajko,
– szklanka mleka,
– szklanka mąki,
– ¼ szklanki wody gazowanej,
– pół łyżeczki soli,
– 2 łyżki oliwy.

Z podanych składników przygotowujemy ciasto i smażymy naleśniki.

Nadzienie:

– serek chrzanowy almette,
– szynka drobiowa,
– sałata lodowa.

Przygotowanie:

Naleśnika smarujemy serkiem. Nakładamy na niego sałatę i szynkę – ciasno rolujemy. Rulonik kroimy na centymetrowe kawałeczki i nabijamy je na wykałaczkę do szaszłyków.

Takie koreczki robiłam też z innymi nadzieniami np. z serkiem i pieczarkami.

Smacznego 🙂

IMG_7662

IMG_7664