Ciasteczka zajączki, czyli kruche słodkości do herbaty

Kruche ciasteczka? Uwielbiamy! I mam dla Was cudowny przepis na wielkanocne słodkości. Szybkie w przygotowaniu, można nadziać kremem czekoladowym lub dżemem i zajadać! Świetnie sprawdza się tutaj mąka pełnoziarnista, lub połączenie pół na pół pszennej i pszennej pełnoziarnistej. Pamiętajcie tylko, żeby dodać dobrej jakości masło – to ono jest siłą tego przepisu!

SKŁADNIKI:

  • 230 g mąki,
  • 130 g masła,
  • 70 g cukru pudru,
  • żółtko.

WYKONANIE:

  • składniki zagniatamy, formujemy kule i chłodzimy kilkanaście minut w lodóce.
  • ciasto rozwałkowujemy, wycinamy zajączki lub inne ulubione kształty.
  • pieczemy ok 15 minut w 180 stopniach.
  • po wystudzeniu ciastka przekładamy ulubionym nadzieniem, u nas krem czekoladowy.

SMACZNEGO !!

IMG_3095

IMG_3092

Trwa PROMOCJA urodzinowa na ebook „Przepisy na przyjęcia domowe”
– a w środku np. menu Wielkanocne,
czyli 10 fajnych i szybkich przepisów na święta!
Kliknij i sprawdź spis treści!