Czarne serca: must have świątecznych wypieków!

Te ciasteczka moja mama robi od lat. Są pyszne! I nie wyobrażam sobie bez nich świąt. Co roku goszczą na naszym stole!

SKŁADNIKI:

  • 300 mąki,
  • 170 g cukru,
  • 1 duża łyżka kakao,
  • 200 g masła,
  • 1 żółtko.

+ polewa czekoladowa i wiórki kokosowe.

WYKONANIE:

Z podanych składników zagniatamy ciasto, następnie rozwałkowujemy  je grubość ok. 3 mm. Wyciskamy serca, układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Ciasteczka polewamy czarną czekoladą i obsypujemy boki wiórkami kokosowymi.

Smacznego!

Hej, pobierz DARMOWY ebook kanapkowy!

TUTAJ

Ponad 20 przepisów na pyszne śniadania, lunch, w trasę i do szkoły!

Jeśli spodobał Ci się ten tekst, UDOSTĘPNIJ go proszę
– skoro podoba się Tobie, może spodoba się też Twoim znajomym?

Jeśli chcesz być na bieżąco z tym, co się u nas dzieje – na FACEBOOKU codziennie rozdaje mnóstwo dobrej energii i humoru! Dołącz do nas – pijemy kawę, śmiejemy się,
dyskutujemy, rozwiązujemy problemy, wzruszamy się!

Jeśli chcesz się pośmiać, zmotywować i przekonać, że pyszne jedzenie pachnie nawet przez ekran – dołącz do mnie na INSTAGRAMIE! Czekają tutaj na Ciebie nie tylko piękne zdjęcia, ale i życiowe historie na Instastories!
Czekam na Ciebie!