Do tych kajzerek zabierałam się długo. Czemu? Bo jednego dnia kupiłam kajzerki i zanim wzięłam się za gotowanie, chłopacy zjedli po treningu połowę bułek. Drugi raz – akurat mieli ochotę na salami, jakiego potrzebowałam do nadzienia. Tak całe salami. Aż w końcu nadszedł dzień, kiedy zrobiłam zakupy po tym, jak jeden poszedł do szkoły, a drugi do pracy 🙂 5 minut przygotowywania, 10 pieczenia i mamy pyszne śniadanie!
Nadziewane kajzerki – składniki:
- 5 kajzerek,
- 25 małych plastrów salami albo 13 dużych,
- 25 małych plastrów żółtego sera, albo 13 małych,
- masło,
- jajko, sólo, pieprz, oregano, czosnek.
Nadziewane kajzerki – składniki:
- kajzerki nacinamy wzdłuż lini na wierzchu,
- nacięcia smarujemy wewnątrz masłem,
- salami i ser układamy razem, składamy na pół, zwijamy i wkładamy w wycięcia – jeśli masz duże plastry, przekrój na pół,
- układamy bułki w formie do zapiekania,
- jajko rozkłócamy, dodajemy przyprawy, smarujemy po wierzchu bułek,
- całość pieczemy o 10 minut w 220 stopniach lub 200 w opcji z termoobiegiem.
Smacznego!
Tutaj zobaczysz ten przepis w formie filmu