Mam wrażenie, że pomysły na ciasto francuskie nigdy się nie kończą! Można z niego zrobić tyle wspaniałości na obiad, śniadanie czy przyjęcie! Tym razem na urodziny wykombinowałam z nich różyczki, które pięknie prezentowały się na stole, a dodatkowo wspaniale smakowały! Nie przedłużam już, podaję przepis i mam nadzieję, że Waszych gości także zachwycą!
Tutaj zobaczysz filmik z przygotowania tego dania
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego,
- opakowanie serka kanapkowego,
- cukinia pokrojona w cienkie plastry,
- oregano.
Wykonanie:
- cukinie pokroić w cienkie paski – jeśli cukinia jest młoda, nie trzeba nic więcej robić. Jeśli jest twarda, wrzuć ja do zimnej wody i wyjmij, jak woda się zagotuje.
- ciasto francuskie podziel na długie paski o szerokości ok 7 cm.
- każdy pasek posmaruj serkiem, posyp oregano, ułóż plastry cukinii tak, jak ja na zdjęciu.
- włóż do papilotek, piecz ok 20 minut w 200 stopniach z termoobiegiem.
Pysznie smakują z klasycznym sosem czosnkowym!